Fårup Sommerland

Fårup sommarland

Vattenrutschbanor, bergochdalbanor, lek och äventyr på en yta stor som 55 fotbollsplaner. Fårup sommarland är en stor favorit för barnfamiljer och lockar omkring 600 000 besökare varje år.

Vattenrutschkana, Fårup sommarland

Fårup Sommarland ligger i en skog i Saltum på norra Jylland. Det är en femstjärnig attraktion enligt Dansk Turism klassificering och Fårup har flera gånger utsetts till Nordens bästa sommarland av sajten Barnsemester.se.

På Fårup finns attraktioner för stora och små barn, många är kul även för vuxna. Vid fint väder lockar den stora vattenparken med alla sina pooler och vattenrutschbanor. Wild river är en av de hägtigaste banorna, där man susar fram på gummiringar. I Vandslangen kan hela familjen åka tillsammans på en gummiring. Det finns en vågpool och en surfbana där man kan köra på kapp med tre andra. Regnskogen är en plask- och lekpark för mindre barn.

I den torra delen av sommarlanden finns flera bergochdalbanor. Sommaren 2013 öppnades Orkanen, en adrenalinpumpande attraktion där du åker i hög fart med fötterna hängande fritt. Från hög höjd åker man i 75 km/h ner i en tunnel under vattnet. Orkanen utsågs till Europas näst bästa nya åkattraktion 2013.

Lynet, Falken och Pindsvinet är tre andra populära bergochdalbanor. Lynet är för den som är lite tuffare och vill uppleva fart och acceleration, från 0-80 km/h på två sekunder. Falken är en 622 meter lång bergochdalbana i trä, som når upp i 75 km/h. Pindsvinet är en ny bergbana för de lite mindre barnen.

Bland övriga aktiviteter på Fårup sommarland finns skattjakt, minigolf, ponnyridning, småbarnstivoli, kanotpaddling, bumperbåtar, 4D-biograf, körskola, klätterställningar, studsmattor och mycket mer.

Här kan du läsa mer om alla åkattraktioner på Fårup Sommerland.

I närheten av Fårup sommarland ligger campingplatserna Fårup camping och Saltum strand camping.

Fakta om Fårup Sommarland

Fårup Sommarland ligger i Saltum mellan Lökken och Blokhus på norra Jylland, cirka 55 km från Fredrikshamn. Sommarlandet breder ut sig på en yta motsvarande 55 fotbollsplaner och har Danmarks största uppvärmda vattenland.

Mer om Fårup Sommarland:
Faarup Sommeland - officiell sajt
Fårup camping
Saltum strand camping
Stena Lines info om Fårup Sommerland

Karta över Fårup Sommarland  [stor]