Djurparker i Danmark

Både nordiska och exotiska djur möter du på Danmarks zoo och safariparker. Här listar vi de största parkerna.

Givskud Zoo

På Givskuds djurpark på sydvästra Jylland kan man ta den egna bilen och åka på safari bland lejonen. Vill man inte köra själv kan man ta safaribussen eller safaritåget och stifta närmare bekantskap med spännande djur från hela världen. Givskud ligger bara en dryg mil från Billund (Legoland och Lalandia).
Webb: Givskud Zoo. Öppet april-oktober.

Knuthenborg Safaripark

En vild upplevelse på Lolland - Knuthenborg är med sina 600 hektar en av Europas största djurparker/äventyrsparker. I djurparken är djuren indelade efter vilka kontinenter de bor på - besök savannen och se lejon och elefanter, eller kängor och emuer i den australiensiska avdelningen. Congo Splash heter den senaste storsatsningen på Knuthenborg - en flodfärd som avslutas med en vattenstänkande tur utför ett vattenfall.
Webb: Knuthenborg Safaripark. Öppet april-oktober.

Köpenhamns zoo

Med över 3000 djur av mer än 250 olika arter är Zoo Danmarks största djurpark. Djurparken grundades 1859 och är en av Europas äldsta.
Webb: Zoo Köpenhamn. Öppet hela året.

Odense Zoo

Danmarks näst största djurpark ligger på Fyn, ett par kilometer söder om centrala Odense. Här finns cirka 2000 djur av 150 olika arter, bland annat tigrar, giraffer, chimpanser, lemurer, friflygande afrikanska fåglar och ett oceanium med pingviner och sjökor. Vissa tider finns möjlighet att vara med och mata girafferna - direkt ur handen! Man kan även följa med på en speciell morgontur och se djuren vakna innan djurparken öppnat.
Webb: Odense Zoo. Öppet hela året.
Tiger med unge

Tiger med ungar på Odense zoo. Foto: Anders Geertsen Wiuff /Odense Zoo.

Randers Regnskog

Finns det regnskog i Danmark? Jadå, i Randers på norra Jylland kan du uppleva tropisk hetta och möta exotiska djur utan att bege dig till andra sidan jorden. Det är ett spännande äventyr bland lianer och vattenfall som väntar i regnskogen. Många av djuren går fria och är nyfikna på besökarna.
Webb: Randers regnskov. Öppet hela året.

Ree Park Safari

Ree Safari Park ligger på Djursland inte långt från Grenå. Safariparken är indelad i fem kontinenter där man förökt efterlikna djurens naturliga miljöer. Vill du komma riktigt nära djuren kan du åka på Safari i en riktig Land Rover på den afrikanska savannen bland zebror, giraffer, antiloper och svarta noshörningar. Det här är den enda djurparken i Danmark där du kan se geparder. Ree Park ingår i det internationella avelsprogrammet för geparder och varje år föds gepardungar i parken.
Webb: Ree Park Safari. Öppet april-oktober.

Ålborg Zoo

Ålborg har en av Nordens största djurparker, med mer än 140 olika djurarter från hela världen. På det nya aktivitetsområdet finns en stor naturlekplats och man får komma riktigt nära några väldresserade djur. I skogen intill finns en spännande dinosaurieutställning.
Webb: Ålborg zoo. Öppet hela året.

Här hittar du prisvärt boende i Danmark!
Billund Bornholm
Skagen Fyn
Köpenhamn Fredrikshamn
Kastrup Odense
Ålborg Århus

Djur från hela världen

I Danmark finns ett stort antal djurparker med djur från praktiskt taget hela världen.