Djurs sommerland

Djurs sommerland

Djurs är Skandinaviens största sommarland och lockar med ett stort vattenland och över 60 andra åkattraktioner och aktiviteter.

Djurs sommarland är ett av Danmarks mest populära besöksmål och har flera gånger utsetts till Nordens bästa sommarland. Djurs sommarland är indelat i 8 delar med olika teman.

Piratlandet

Sjörövarskoj för hela familjen, bland annat berg- och dalbanan Piraten och skattön som gör små landkrabbor till vattendjur. Piraten har flera gånger blivit utsedd till en av världens bästa berg- och dalbanor.

Vikingaland

På 20 000 kvadratmeter med vikingatema finns två nya åkattraktioner: ett stort vikingaskepp som svingar sig genom luften och dragtornen, där man med egen kraft får hissa sig åtta meter upp i luften. På Vikingalandet finns också familjerutschbanan Tors hammare, vattenkanoner och vattencyklar med mera.

Vattenland

Djurs mest populära del under varma, soliga sommardagar. Bada, njut och ha kul i det enorma vattenlandet. Surfa på 12 meter höga vågor i The Wave eller följ strömmen nedför bergsidan på en gummiring i Wild River. Black hole är en vattenrutchbana för den som gillar fart och spänning.

Sommarland

Sommarland lockar med lummiga parkområden med studsmattor, trampoliner, ett stort klätterberg och åkttraktioner som Colorado river och Örnen för den som vill ha spänning.

Mexicoland

Här får både små och stora uppleva exotiska äventyr som mayatempel, Aztekkungens grav och lianer i träden. Här kan man bland annat prova på att spela mexikansk golf eller ge sig ut på ett fartfyllt äventyr i Juvelen - Danmarks längsta berg- och dalbana. Juvelen är en kilometer lång och man susar fram i 85 kilometer i timmen genom den mexikanska djungeln.

Westernland

Här gäller det att hålla i hatten om sheriffen kommer. Glöm inte revolvern när du ger dig in i den gamla guldgrävarbyn eller forsar förbi indianbyarna i Rio grande.

Afrikaland

I Afrikaland möter du Tarzan i trädtopparna, får se elefanter och kanske även King kong. Ta en tur i hottentottkarusellen och se upp så du inte slutar som stuvning i kannibalgrytorna.

Bondegårdsland

Bondegårdsland är en ganska ny del av Djurs sommarland, med tio åkattraktioner med namn som Den vilda hönsjakten, Milkshakeren och Rodeodjuren. Spännande för hela familjen.

Fakta om Djurs Sommarland

Djurs sommerland ligger i Nimtofta på Djursland mellan Grenå och Randers. Ytan motsvarar 70 fotbollsplaner med åkattraktioner, vattenland och stora grönområden.

Mer om Djurs Sommarland:
Djurs sommerlands hemsida
Hotell i Randers, nära Djurs sommarland
Stena Lines info om Djurs Sommarland

Karta över Djurs sommarland  [stor]


Upp Upp

Copyright © Danmarkguiden 2023
Om Danmarkguiden