Djurs sommerland

Djurs är Skandinaviens största sommarland och lockar med ett stort vattenland och över 60 andra åkattraktioner och aktiviteter.

Djurs sommarland är ett av Danmarks mest populära besöksmål och har både 2014 och 2015 blivit korad till Nordens bästa sommarland. 2015 öppnade den nya delen Bondegårdsland, läs mer nedan.

Djurs sommarland är indelat i 8 delar med olika teman.

1. Piratlandet med sjörövarskoj för hela familjen, bland annat berg- och dalbanan Piraten och skattön som gör små landkrabbor till vattendjur. Piraten har flera gånger blivit utsedd till en av världens bästa berg- och dalbanor.

2. Vikingaland öppnade 2014. På 20 000 kvadratmeter med vikingatema finns två nya åkattraktioner: ett stort vikingaskepp som svingar sig genom luften och dragtornen, där man med egen kraft får hissa sig åtta meter upp i luften. På Vikingalandet finns också familjerutschbanan Tors hammare, vattenkanoner och vattencyklar med mera.

3. Vattenlandet är Djurs mest populära del under varma, soliga sommardagar. Bada, njut och ha kul i det enorma vattenlandet. Surfa på 12 meter höga vågor i The Wave eller följ strömmen nedför bergsidan på en gummiring i Wild River. Black hole är en vattenrutchbana för den som gillar fart och spänning.

4. I Sommerland finns lummiga parkområden med studsmattor, trampoliner, ett stort klätterberg och åkttraktioner som Colorado river och Örnen för den som vill ha spänning.

5. Mexicoland bjuder på exotiska äventyr för både små och stora med mayatempel, Aztekkungens grav och liander i träden. Här kan man bland annat prova på att spela mexikansk golf eller ge sig ut på ett fartfyllt äventyr i Juvelen - Danmarks längsta berg- och dalbana. Juvelen är en kilometer lång och man susar fram i 85 kilometer i timmen genom den mexikanska djungeln.

6. I Westernland gäller det att hålla i hatten om sheriffen kommer. Glöm inte revolvern när du ger dig in i den gamla guldgrävarbyn eller forsar förbi indianbyarna i Rio grande.

7. I Afrikaland möter du Tarzan i trädtopparna, får se elefanter och kanske även King kong. Ta en tur i hottentottkarusellen och se upp så du inte slutar som stuvning i kannibalgrytorna.

8. Den stora nyheten 2015 är Bondegårdsland med tio nya åkattraktioner med namn som Den vilda hönsjakten, Milkshakeren och Rodeodjuren. Spännande för hela familjen.

 

Snabba fakta

Djurs sommerland ligger i Nimtofta på Djursland mellan Grenå och Randers. Ytan motsvarar 70 fotbollsplaner med åkattraktioner, vattenland och stora grönområden.

Djurs sommerland

Större karta
Danmark Stena Line

Copyright © Danmarkguiden.se 2019. All rights reserved. | Om Danmarkguiden