Torn i Danmark

Torn i Danmark vid Camp Adventure

Danmark har en ny spektakulär sevärdhet. I skogen en timme söder om Köpenhamn sticker ett 45 meter högt torn av trä och stål upp över trädtopparna. Det är en del av äventyrsparken Camp Adventure.

Vill du ha en unik naturupplevelse så är det hit till skogen Gisselfeld Kloster på södra Själland du ska åka. Genom skogen slingrar sig en 900 meter lång upphöjd träspång som leder fram till det spektakulära skogstornet.

Trätorn i DanmarkFrån toppen av tornet har man en fantastisk utsikt över Själland. Vid klart väder kan man se ända till Köpenhamn och Malmö

Tornet vid Camp Adventure invigdes med besök av den danske statsministern Lars Løkke Rasmussen i slutet av mars 2019. Det har kostat 50 miljoner danska kronor att bygga tornet, som började projekteras 2015.

Camp Adventure i Danmark Tornet är 45 meter högt. Promenaden upp till toppen längs den spiralformade rampen är 650 meter lång.

Camp Adventure ligger i Haslev och är en 7,5 hektar stor äventyrs- och klätterpark full av både mentala och fysiska utmaningar. Där finns tio olika klätterbanor av varierande svårighetsgrad för både vuxna och barn från 3 år och uppåt. Säkerheten står i fokus och man får hjälp av professionella instruktörer. Bland övriga aktiviteter finns Danmarks längsta linbana, naturlekplats med hinderbana med mera.

Trätorn i Danmark Slå dig ner och ta in fågelkvitter och skogens sus på någon av rastplatserna.

Det timglasformade tornet har ritats av det danska arkitektföretaget Effekt som fått flera priser för sin design. Det är byggt i en stomme av corten-stål och ek från den omgivande skogen.

Karta över Camp Adventure Karta över Camp Adventure, med den 900 meter långa upphöjda träspången som leder fram till tornet.

Bilder: © EFFEKT Architects/Camp Adventure

Camp Adventure

Tornets höjd: 45 meter
Diameter: 28 meter (vid toppen)
Rampens längd: 650 meter
Öppnades: 31 mars 2019
Ligger: Vid Haslev, i skogen Gisselfeld Kloster, ca en timme söder om Köpenhamn

Mer om Camp Adventure
Officiell hemsida
Hitta boende nära Camp Adventure

Karta över Camp Adventure