Badhotellet The reef, Fredrikshamn

The Reef, badhotellet i Fredrikshamn

Få en känsla av Karibien, njut av bad och äventyr och avsluta med en god middag. Allt finns bara drygt tre timmar från Göteborg, på det välkända badhotellet i Fredrikshamn.

Scandic The Reef Hotel & Resort, eller badhotellet i Fredrikshamn som det ofta kallas, är ett populärt resemål, inte minst för västsvenskar som vill ha ett avbrott i vardagen. Färjeresan från Göteborg tar drygt tre timmar.

Entrén till the ReefHotellet är fyrstjärnigt och håller en hög standard.

Äventyrsbad i form av karibisk ö

Redan i receptionen får man en skymt av äventyrsbadet, som är utformat som en karibisk ö. De flesta väljer att byta om på hotellrummet, många passerar genom hotellobbyn i badkläder. Vill du hellre använda omklädningsrummen så finns de en våning ner från receptionen, i anslutning till badet.

ÄventyrsbadetDen fuktiga värmen slår emot en när man kliver in i badet, som är ca 1.500 kvadratmeter.

I äventyrsbadet simuleras det varierande tropiska vädret. Ena stunden är det åskväder, med regn, blixtar och stora vågor i huvudbassängen. I nästa stund går solen ned och karibiska rytmer strömmar ur högtalarna.

Bassänger i olika nivåer

En rutschkana slingrar sig ned från taket, och det går rätt så bra undan. Man åker på gummiringar, ensam eller två och två. Det finns ett antal små och stora bassänger i olika nivåer, många är bubbelbad.

Bassäng

En av bassängerna är nästan 4 meter djup, och man kan roa sig med att titta på de som försöker simma ned till botten, genom bassängens glassidor. Annat kul är klättervägg, vattenkanoner, lianer och grottor.

Simma ut på innergården

Det går att simma ut, utomhus, till hotellets innergård. Där finns ett soldäck med bastu och en bubbelpool. Bubbelpoolen kan rekommenderas om det är riktigt kallt ute, då är det skönt att sjunka ner i det varma vattnet och bara låta huvudet sticka upp ovanför ytan.

När barnen fått nog av att bada (om de nu nånsin får det) så finns en spelhall, ett lekrum och en minibio på hotellet.

Badhotellet

När krafterna börjar sina kan man ta en fika eller en dansk öl i Lobster Bobs bar vid poolkanten. Det finns även en bar i hotellets reception. Mat serveras i två restauranger. Calypso, som är en familjerestaurang, och Det gule pakhus, som är en lite flottare a la carte-restaurang.

Hotell Scandic The Reef, Fredrikshamn
Sök direkt efter lediga rum och boka din vistelse

Fakta om The Reef

Antal rum: 210
Ligger: Fredrikshamn

The Reef Hotel & Resort är ett Scandic-hotell i centrala Fredrikshamn. Bad ingår när man bor på hotellet.

Det lätt att hitta till hotellet, som ligger på gångavstånd från färjeterminalen. Vid slutet av den långa, inglasade gångbron som leder ut från terminalen tar man till höger, sedan är det ca 500 meter. Promenaden från färjan tar tio minuter, med barn, som glatt trampar på när man påminner om badäventyret som väntar.

Mer om The Reef:
Sembos info om The Reef
The Reefs sajt på svenska