Badhotellet The reef, Fredrikshamn

The Reef, badhotellet i Fredrikshamn

Få en känsla av Karibien, njut av bad och äventyr och avsluta med en god middag. Allt finns bara drygt tre timmar från Göteborg, på det välkända badhotellet i Fredrikshamn.

Entrén till the Reef

Scandic The Reef Hotel & Resort, eller badhotellet i Fredrikshamn som det ofta kallas, är ett populärt resemål, inte minst för västsvenskar som vill ha ett avbrott i vardagen. Färjeresan från Göteborg tar tre timmar.

Det lätt att hitta till hotellet, som ligger nära färjeterminalen. När man kommer till slutet av den långa, inglasade gångbron som leder ut från terminalen tar man till höger, sedan är det ca 500 meter. Hela promenaden från färjan tar tio minuter, med barn, som glatt trampar på när man påminner om badäventyret som väntar.

Äventyrsbad i form av karibisk ö

Hotellet är fyrstjärnigt och håller en hög standard. Redan i receptionen får man en skymt av äventyrsbadet, som är utformat som en karibisk ö. De flesta väljer att byta om på hotellrummet, många passerar genom hotellobbyn i badkläder. För den som inte vill det finns omklädningsrum en våning ner från receptionen i anslutning till badet.

Vattenrutschkana

Den fuktiga värmen slår emot en när man kliver in i badet, som är ca 1.500 kvadratmeter. Det nyckfulla tropiska vädret simuleras och varierar hela tiden. Ena stunden är det åskväder, med regn, blixtar och stora vågor i huvudbassängen. En stund senare går solen ned och karibiska rytmer strömmar ur högtalarna.

En rutschkana slingrar sig ned från taket. Man åker på gummiringar, ensam eller två och två, och det går rätt så bra undan. Det finns ett antal små och stora bassänger i olika nivåer, många är bubbelbad. En av bassängerna är nästan 4 meter djup, och man kan roa sig med att titta på dde som försöker simma ned till botten, genom bassängens glassidor. Annat kul är klättervägg, vattenkanoner, lianer och grottor.

Badhotellet

Det går även att simma ut, utomhus, till hotellets innergård. Där finns ett soldäck med bastu och en bubbelpool. Bubbelpoolen kan rekommenderas om det är riktigt kallt ute, då är det otroligt skönt att sjunka ner i det varma vattnet och bara låta huvudet sticka upp ovanför ytan.

När barnen fått nog av att bada (om de nu nånsin får det) så finns en spelhall, ett lekrum och en minibio på hotellet.

När krafterna börjar sina kan man ta en fika eller en dansk öl i Lobster Bobs bar vid poolkanten. Det finns även en bar i hotellets reception. Mat serveras i två restauranger. Calypso, som är en familjerestaurang, och Det gule pakhus, som är en lite flottare a la carte-restaurang.

The Reef har även en konferensavdelning.

Hotell Scandic The Reef, Fredrikshamn
Sök direkt efter lediga rum och boka din vistelse

Fakta om The Reef

Antal rum: 210
Ligger: Centrala Fredrikshamn

The Reef Hotel & Resort är ett Scandic-hotell som ligger på gångavstånd från färjeläget i Fredrikshamn. Det tropiska äventyrsbadet är utformat som en karibisk piratö, med rutschkana, bubbelpooler och grottor. Bad ingår när man bor på hotellet. På hotellet finns en familjerestaurang och en a la carte-restaurang.

Mer om The Reef:
Stena Lines info om The Reef
The Reefs sajt på svenska

Danmark Stena Line

Copyright © Danmarkguiden.se 2020
Om Danmarkguiden