The Reef, badhotellet i Fredrikshamn

Få en känsla av Karibien, njut av bad och äventyr och avsluta med en god middag. Allt finns tre timmar från Göteborg, men det är inte riktigt på riktigt.

Entrén till the Reef

The Reef har 210 rum och ett tropiskt
äventyrsbad.

Scandic The Reef Hotel & Resort, eller badhotellet i Fredrikshamn som det ofta kallas, är ett populärt resemål, inte minst för västsvenskar som vill ha ett avbrott i vardagen. Färjeresan från Göteborg tar tre timmar (två med snabbfärjan). Det lätt att hitta till hotellet, som ligger nära färjeterminalen. När man kommer till slutet av den långa, inglasade gångbron som leder ut från terminalen tar man till höger, sedan är det ca 500 meter. Hela promenaden från färjan tar tio minuter, med barn, som glatt trampar på när man påminner om badäventyret som väntar.

Hotellet är fyrstjärnigt och håller en hög standard. Redan i receptionen får man en skymt av äventyrsbadet, som är utformat som en karibisk ö. De flesta väljer att byta om på hotellrummet, många passerar genom hotellobbyn i badkläder. För den som inte vill det finns omklädningsrum en våning ner från receptionen i anslutning till badet.

Vattenrutschkana

Vattenrutschkanan slingrar sig ner från taket
och man åker ensam eller två tillsammans
på gummiringar .

Den fuktiga värmen slår emot en när man kliver in i badet, som är ca 1.500 kvadratmeter. Det nyckfulla tropiska vädret simuleras och varierar hela tiden. Ena stunden är det åskväder, med regn, blixtar och stora vågor i huvudbassängen. En stund senare går solen ned och karibiska rytmer strömmar ur högtalarna.

En rutschkana slingrar sig ned från taket. Man åker på gummiringar, ensam eller två och två, och det går rätt så bra undan. Det finns ett antal små och stora bassänger i olika nivåer, många är bubbelbad. En av bassängerna är nästan 4 meter djup och den som lyckas dyka ner och hämta upp guldmynt från botten belönas med en glass i strandbaren. Här ser många pappor en utmaning och man kan roa sig med att titta på genom bassängens glassidor. Annat kul är klättervägg, vattenkanoner, lianer och grottor. Och när man minst anar det dyker sjörövarkaptenen själv upp bakom palmbladen.

Badhotellet

Redan i receptionen ser man in till det
tropiska äventyrsbadet .

Det går även att simma ut, utomhus, till hotellets innergård. Där finns ett soldäck med bastu och en bubbelpool. Bubbelpoolen kan rekommenderas om det är riktigt kallt ute, då är det otroligt skönt att sjunka ner i det varma vattnet och bara låta huvudet sticka upp ovanför ytan.

När barnen fått nog av att bada (om de nu nånsin får det) så finns en spelhall, ett lekrum och en minibio på hotellet. Det ordnas ofta aktiviteter som aniktsmålning och tävlingar

När krafterna börjar sina kan man ta en fika eller en dansk öl i Lobster Bobs bar vid poolkanten, men priserna är ganska höga. Som ex kostar tre små glas cola/fanta 99 kronor (nov 2011). Det finns även en bar i hotellets reception. Mat serveras i två restauranger. Calypso, som är en familjerestaurang, och Det gule pakhus, som är en lite flottare a la carte-restaurang.

The Reef har även en konferensavdelning.

Snabba fakta

The Reef Hotel & Resort är ett Scandic-hotell med 210 rum som ligger mitt i city i Fredrikshamn. Det tropiska äventyrsbadet är utformat som en karibisk piratö, med rutschkana, bubbelpooler och grottor. Bad ingår när man bor på hotellet. På hotellet finns en familjerestaurang och en a la carte-restaurang.

MER OM THE REEF

Bloggat om The Reef
The Reefs sajt på svenska
Stena Lines info om The Reef

Hotell Scandic The Reef, Fredrikshamn
Sök direkt efter lediga rum och boka din vistelse
Danmark Stena Line

Copyright © Danmarkguiden.se 2019. All rights reserved. | Om Danmarkguiden