Lökken

Lökken är Danmarks mest klassiska badort och stoltserar med en av landets absolut finaste stränder. Nöjeslivet är hett och ungdomligt. Danmarks Tylösand, skulle man kunna säga.

Lökken Strand är en av Danmarks finaste stränder, till och med en av Europas om danskarna får säga det själva. Sanden är vit och fri från stenar och stranden är långgrund och barnvänlig.

Lokken

Från centrala Lökken är det bara 200 meter ner till stranden.

Under sommaren sträcker sig hundratals vita badstugor som ett pärlband längs stranden. Lökkens strand är delvis öppen för biltrafik. Det är fullt möjligt att parkera bilen vid strandkanten, rulla ut handduken och lägga sig och sola med fötterna på kofångaren om man skulle vilja...

Badstugor vid Lökken

Sommartid finns över 500 vita badstugor utplacerade på Lökkens långa sandstrand.

Nöjeslivet i Lökken påminner om det i Skagen, men är lite ungdomligare och har mer "jetset-karaktär". Action House, Peter Bådsmand och Wallstreet heter några av de största och mest populära nöjesställena och det finns mängder av restauranger att utforska.

Bolcheriet

I populära godisbutiken Bolcheriet kan man se på när karamellerna kokas.

Lökken är av tradition också ett ställe med många konstnärer. Målningar, glas, keramik och textil är en del av vad man kan hitta i små, mysiga gallerier och butiker.

Kitesurfing Lökken

De ständiga vindarna har gjort Lökken populärt bland kitesurfare.

I närheten av Lökken ligger en annan populär badort, Blokhus, som också har fina stränder. Där ligger även Fårup Sommarland med massor av åkattraktioner och vattenrutschbanor.


Snabba fakta

Lökken ligger på norra Jylland, i det som kallas Skagenrike eller toppen av Danmark. Det är en liten ort med en bred, 10 km lång sandstrand. Sommartid är Lökken ett välbesökt turistmål med ett hett nattliv.

Lökken karta/flygfoto

Större karta
Danmark Stena Line

Copyright © Danmarkguiden.se 2019. All rights reserved. | Om Danmarkguiden