Lökken har en lång, bred strand

Lökken

Lökken är Danmarks mest klassiska badort och stoltserar med en av landets absolut finaste stränder. Nöjeslivet är hett och ungdomligt. Danmarks Tylösand, skulle man kunna säga.

Vad är värt att se och göra i Lökken? Det mesta kretsar faktiskt kring stranden, som är en av Danmarks finaste. Till och med en av Europas finaste om danskarna får säga det själva.

Sanden är vit och fri från stenar och stranden är långgrund och barnvänlig.

Promenadavstånd till stranden

Det är promenadavstånd till stranden, som ligger ett par hundra meter från Lökkens centrum.

Badhytter på stranden i Lökken

Under sommaren sträcker sig hundratals vita badstugor som ett pärlband längs stranden.

Fiskebåtar på stranden På stranden ligger flera fiskebåtar. Lökkens strand är delvis öppen för biltrafik. Det är fullt möjligt att parkera bilen vid strandkanten, rulla ut handduken och lägga sig och sola med fötterna på kofångaren om man skulle vilja...

Nöjesliv

Nöjeslivet i Lökken påminner om det i Skagen, men är lite ungdomligare och har mer "jetset-karaktär". Nöjesliv Lökken Action House, Peter Baadsmand och Wallstreet heter några av de största och mest populära nöjesställena och det finns mängder av restauranger att utforska.

Godisbutik i LökkenI Lökkens centrum finns got om restauranger och butiker, men tänk på att en del av dem bara har säsongsöppet under sommarhalvåret. I populära godisbutiken Bolcheriet kan man se på när karamellerna kokas.

Lökken är av tradition också ett ställe med många konstnärer. Målningar, glas, keramik och textil är en del av vad man kan hitta i små, mysiga gallerier och butiker.

Kitesurfare i Lökken

Surfare är en vanlig syn längs Lökkens stränder. Vill du själv prova på att vind- eller vågsurfa så finns surfskolan North Shore Surf på stranden.

Utflyktstips

I närheten av Lökken ligger en annan populär badort, Blokhus, som också har fina stränder. Där ligger även Fårup Sommarland med massor av åkattraktioner och vattenrutschbanor.


Fakta om Lökken

Antal invånare: ca 1 600
Ligger: Nordvästra Jylland

Lökken är ett litet fiskeläge med en nästan två mil lång sandstrand. På somrarna är Lökken ett välbesökt turistmål med ett hett nattliv.

Mer om Lökken:
Lökken - officiell guide
Ljusets land - toppen av Danmark
Hitta boende i Lökken

Karta över Lökken:  [stor karta]

Utflyktstips!
Rubjerg Knude
Rubjerg Knude

Fyren var dömd att rasa ner i havet, men räddades i sista stund hösten 2019. Läs mer...