Louisiana, Danmark

Picasso, Warhol, Munch, Chagal, Giacometti... På Louisiana museum of modern art finns många av efterkrigstidens största konstnärer representerade.

Louisiana är ett av Nordens ledande museum för modern konst. I muséets permanenta samlingar finns över 3 000 verk, en blandning av samtidskonst och moderna klassiker.

Utställning på Louisiana

Utställningen Självporträtt.

Louisiana ligger i Humlebaek, längs den vackra Strandvejen drygt tre mil norr om Köpenhamn och en mil söder om Helsingör, lätt tillgängligt från Sverige.

Muséet i sig är en sevärdhet med sin moderna danska arkitektur. Det ligger mycket vackert precis vid strandkanten, med Sveriges silhuett på andra sidan sundet.

Ta gärna med barnen när du åker till Louisiana. Där finns ett särskilt barnhus, där de små får en inblick i konstens värld och möjlighet att vara kreativa och skapa egna konstverk.

Skulpturträdgården

Missa inte en promenad i Louisianas vackra skulpturträdgård.

För att orka ta till sig av de omfattande utställningarna kan det vara skönt med en nypa luft. Vad passar då bättre än en promenad i den vackra skulpturträdgården, som sluttar ned mot stranden.

På Louisiana finns också ett kafé, en konserthall och en butik med ett stort utbud av design, konstböcker och hantverk.

Entrén till Louisiana

Huvudentrén till Louisiana.

 


Louisiana

Louisiana öppnade 1958 och har med tiden bivit Danmarks främsta museum för modern konst. Namnet Louisiana har inget med den amerikanska delstaten att göra, det kommer från fastighetens förste ägare Alexander Brun. Han var gift tre gånger, och alla fruarna hette Louise.

Louisiana är en lämplig dagsutflykt från Köpenhamn. Ta tåget till Humlebæk Station (ca 30 minuter från centrala Köpenhamn) och därefter tio minuters promenad.

Louisiana karta &
Större karta

Scandlines Helsingborg-Helsingör

Copyright © Danmarkguiden.se 2019. All rights reserved. | Om Danmarkguiden