Lalandia Billund

2009 öppnade Lalandia portarna till sin familjeanläggning i Billund. Konceptet är väl beprövat, Lalandia i Rödby har lockat barnfamiljer i 20 år.

Lalandia i Billund har norra Europas största tropiska aktivitetspark och ligger på välbekant mark för många turister, bara ett stenkast från Legoland. Det stora inomhustorget, Lalandia Plaza, med sin konstgjorda himmel och gränder fulla av aktiviteter är hjärtat i anläggningen.

De 828 semesterlägenheterna på området ger en kapacitet på 5.000 gästnätter per dag. Det finns flera typer av semesterhus med olika storlek och standard.

Lek på Lalandia

Barnen vill aldrig sluta leka på Lalandia.

Vattenparken, Lalandia Aquadome, är hela 10 000 kvadratmeter stor. Solen lyser in genom den stora domen över vattenrutschbanor och pooler. I den stora vågpoolen kan man kasta sig i vågorna, eller guppa omkring i dem på stora badringar. I blå grottan kan man simma omkring och titta på tropiska fiskar. Poolerna för de mindre barnen har extra varmt vatten. I vattenparken finns också en spa-del, där man bland annat kan sitta utomhus i varma bubbelpooler, bada bastu med mera.

Som du redan förstått så är Lalandia mycket mer än den stora vattenparken. Från det stora torget, Plaza, utgår gränder med mängder av aktiviteter. Det finns gym, bowling, minigolf, restauranger och butiker. Allt inomhus. På Monky Tonky Factory får barnen göra sina egna mjukisdjur och intilliggande Monky Tonky land finns legorum, bollhav och jungelrum för de minsta barnen.

I butikerna kan man handla kläder, leksaker och livsmedel. Restaurangerna har mat med inspiraton från många håll i världen.

Snabba fakta

Lalandia semestrar man inomhus. Det finns två stora anläggningar i Danmark: I Rödby på Lolland och i Billund på Jylland.

Lalandia Billund karta

Större karta
Scandlines Helsingborg-Helsingör

Copyright © Danmarkguiden.se 2019. All rights reserved. | Om Danmarkguiden